tirsdag 12. april 2016

Tutorial på puffete tyllskjørt til barn, og kanskje voksne for den del :)

Et puffet tyllskjørt er ganske enkelt å sy. Livvstykket er et fôrstoff eller satengstoff. Resten er tyll. Jeg anbefaler myk tyll. Man kan få kjøpt ferdigklippede bredder i alle mulige farger på etsy.com. Det er bare å søke. Tyll er ikke så lett å rynke så har du et rynkeapparat til symaskinen din vil jeg anbefale det.
Tutorialen er lagd i mønster papir, men jeg håper den er forståelig. Lykke til og happy sewing
 1. Legg det rektangulære stykket i midten. Dette er livstykket. Du tar barnets livvidde + 25 cm. Bredden er så langt ned du vil at det skal være i livet. Husk og gang dette med to fordi du skal brette livstykket dobbelt etterhvert.
   Mellomstykkene klipper du to av, og de skal være 1,5 gg eller mer (alt etter hvor mye rynker du vil ha). Du legger et mellomstykket på hver sin side av livstykket
   Det nederste stykke klipper du også 1,5 gg lenger eller mer, men kortere fordi dette blir den nederste kappen på skjørtet. Det skal klippes to, et på hver ide av mellomstykkene.   Rynk å sy på mellomstykket først. Et på hver side av livstykket, rette mot rette.
   Deretter rynker du og syr på den nederste kappen. En på hver side, rette mot rette.
   Slik vil det se ut da!
   Brett livvstykket på midten på langs   Sy løpegang til strikken i livet litt større enn bredden på strikken. Jeg anbefaler en strikkbredde på minimum 3 cm. Det ideelle er 5 cm


   Når løpegangen er sydd må du tre i strikken i livet. Den må ha barnets livvidde. Fest i endene med knappenåler
   Brett livstykket og resten av skjørtet til en sirkel , rette mot rette,og sy midtsømen ned bak


   Vreng , og så er skjørtet ferdig. Her er et bilde av et slikt puffet tyllskjørt jeg har sydd.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar